Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA KOPERKOWO - SZCZAWIOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 15 dag
koper 10 dag
masło 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
mleko 3 łyżki
woda 3 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KOPERKOWO - SZCZAWIOWA

W rondlu stopić masło, dodać szczaw i koper drobno posiekane, mieszać drewnianą łyżką. Gdy szczaw i koper będą miękkie, dolać wrzącą wodę osolić i gotować 10 minut. Posiekany koper można dodać przed podaniem zupy. Odstawić na płytę i zagęścić żółtkami rozbitymi z mlekiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak