Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa na rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 4 litry
śmietana 150 ml
szczaw 5 garści
jajko 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa na rosole

Kroki postępowania

1
Podstawowy składnik to rosól. Mi rosól został z dnia poprzedniego- zrobiona bardzo duza ilość, a akurat wyjechaliśmy, takze wykorzysta łam go do zupy szczawiowej. Rosół Zagotowywujemy.
Krok 1 - Zupa szczawiowa na rosole foto
2
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i k roimy w czastki - takie jakie nam odpowiadają.
Krok 2 - Zupa szczawiowa na rosole foto
3
Szczaw opłukany, oczyszczony z trawy , ewentualnie posiekany- jak kto woli, wrzucamy do gotujacego się rosołu. Dodajemy jaja i smietanę , mieszamy.
Krok 3 - Zupa szczawiowa na rosole foto
4
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 4 - Zupa szczawiowa na rosole foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.07.2013 07:33
Lubię szczawiową zupkę :)
mic 30.03.2013 20:28
szczawiowa-chce szczawiu..
Magula 21.08.2012 07:23
fajna zupka
jasiek 02.08.2012 22:48
lubię kwaśne zupki
misia53 08.05.2012 14:10
moja ulubiona ..... całe lato walczę ze ślimakami , bo chcą mnie pozbawić szczawiu.....
ziutula
ziutula 08.05.2012 12:42
pychota...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak