Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwe ciasto Eli z truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniiowy 1 sztuka
proszek do pieczenia maly 1 sztuka
jajko 2 sztuki
truskawki świeże 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwe ciasto Eli z truskawkami

Margarynę roztopić,przestudzić,dodać wszystkie składniki i wymieszać.Ciasto wyłożyć na blachę i włożyć do lodówki na pół godziny.Umyte,obrane i odsączone truskawki przekroić na połówki.Wyjąć ciasto z lodówki.Na cieście rołożyć truskawki.Piec 40 minut w temp.180 stopni C.Po ostudzeniu,ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 22.02.2011 22:00
pychotka!
Sarenka 14.09.2010 20:23
Szkoda, ze sezon truskawkowy juz dawno za nami, ale przeciez mozna uzyc innych owoców i ciasto bedzie niemniej pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak