Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe w ziołowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mieszanka ziół suchych 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
wieprzowina 1/2 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe w ziołowej panierce

Wieprzowinę kroimy w plastry i rozbijamy na kotlety. Posypujemy sola i pieprzem. Do bułki tartej dodajemy zioła ( np. majeranek, tymianek, bazylia). Obtaczamy kotlety w rozkłóconym jajku i bułce z ziołami, smazymy z obu stron po kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 09.12.2012 23:22
apetyczne.
ziutula
ziutula 08.05.2012 12:45
takie kotlety można zjeść ze smakiem...
EWI 08.05.2012 12:06
fajne
Piotr-21 08.05.2012 11:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak