Sposób przygotowania

Robimy zaczyn. Do miseczki kruszymy drożdże dajemy 1 łyzke cukru 2 łyżki mąki i 3 łyżki mleka mieszamy . Dolewamy resztę ciepłego mleka -odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka rozbijamy oddzielamy żółtka od białek. Białak z odrobina soli ubijamy na pianę. Żółtka z cukrem także miksujemy aż powstanie biała masa. Do ubitych żółtek dodajemy przesiana mąkę. Lekko mieszamy dodajemy zaczyn ,i ubite jajka .Lekko mieszamy drewnianą łyżka odstawiamy na ok 30min. Gruszke kroimy w plasterki. Na patelnie nakładamy placuszki łyżką kładziemy plasterek gruszki i smażymy na złoto. Posypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pięknie wygladają, bardzo lubię racuszki
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Jeszcze nie robiłam z gruszką, ale z jabłuszkiem, wiśniami czy brzoskwinia tak :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    suuuuper!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !