Sposób przygotowania

Obieramy i myjemy ziemniaki, trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dajemy na sito i odcedzamy. Płyn z ziemniaków pozostawiamy, potrzebna nam będzie skrobia, która zbierze się na dnie naczynia.
Obieramy cebule - trzemy także na drobnych oczkach tarki i do cebuli dodajemy odcedzone ziemniaki z płynu i dodajemy uzyskaną skrobię z "wody", która nam się zebrała na dnie naczynia. Dodajemy jajko, 2 łyżki mąki i żółty stary ser. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką porcje ciasta - na jednego placka proponuje dać dwie pełne łyżki ciasta. Smażymy na rumiano z obu stron. Na placki układamy pokrojone w plastry pomidory (możemy je także doprawić solą i pieprzem)i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wyglądają bardzo smacznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    LUBIĘ OSTRE POTRAWY
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    trzeba spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja tam placki lubie każde, a Twoje są apetyczne...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !