Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mięsno-warzywny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso wieprzowemielone 50 dag
koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
cebula 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
włoszczyzna mrożona 450 (w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsno-warzywny

Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyc wszystko przez 5 minut często mieszając. Do mięsa dodać tyle wody żeby je przykryła. Dodać warzywa i dosic 20min. Dodać przecier pomidorowy, zioła prowansalskie i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą. Można posypać dowolną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 09.07.2011 09:36
dla mnie pycha!
manaika 08.04.2011 14:14
muszę wypróbować
Angelika10 29.03.2011 12:17
Smaczny
Mati13 16.03.2011 11:14
super smaczny
dorotka0000025 09.02.2011 12:16
prosty
katarzynka455 11.11.2010 16:43
pysznie
ZEWA 12.10.2010 15:19
lubię takie jedzonko
pawel007 11.08.2010 21:00
pysznie,mniam,
loren83
loren83 25.07.2010 13:23
Też lubię kluski z różnymi sosami, ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak