Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone duszone z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
sól
pieprz
jajko
cebula 1 sztuka
pietruszka 1/4 szklanki
przyprawa do mielonego 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone duszone z pieczarkami

Mięso mielone przekładamy do miski. Wbijamy jajko, posiekaną bardzo drobno połowę cebul, posiekaną pietruszkęi i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Jeśli masa jest za żadka dodajemy bułkę tartą.
Formujemy zgrabne kotleciki. Każdy panierujemy w bułce tartej i zmażymy na rumiano z każdej strony. Między czasie obrane i pokrojone pieczarki smażymy z posiekaną drugą połową cebuli. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą usmażone dodajemy do nich mielone i chwilę razem dusimy, aby kotlety przeszły zapachem pieczarek. Podajemy je z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.12.2013 11:41
Warto tak robic.
Agnieszka91 08.05.2012 12:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak