Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier drobny 0,1 kg
bita śmietana
winiak 50 (luksusowy)
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki na ostro

Na patelnie wrzucamy pieprz i go rozgniatamy podgrzewając. podlewamy winiakiem luksysowym i czekamy jak odparuje alkohol. Następnie wrzucamy oczyszczone wcześniej truskawki i wsypujemy cukier. Trzymamy na małym ogniu puki cukier się nie skarmelizuje i zrobi się sosik. Truskawki powinny być w całości więc za długo ich nie można trzymac na ogniu poniewaz nam się zrobi paćka a nei o to chodzi.
Podawać na ciepło i jeżeli komuś będzie to odpowiadało to dodać bitej smietany

Polecam gdyż jest to bardzo nietypowe połączenie słodkiego z ostrym.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 06.06.2012 11:05
Ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak