Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone jajka i pasta jajeczna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
byłka tarta do opanierowania
szczypiorek 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
chrzan 1 słoiczek
majonez 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 10 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone jajka i pasta jajeczna

Jajka smażone
Składniki:
jajka ugotowane
jajko surowe
bułka tarta
szczypiorek
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ugotowane jajka kroimy na połówki. Białka i żółtka rozgniatamy widelcem dodajemy surowe jajko, szczypiorek oraz bułkę tartą. Wszystko razem mieszamy i faszerujemy skorupki. Maczamy je w bułce tartej i smażymy na odrobinie oleju, aż bułka się zrumieni. Odsączamy na ręczniku papierowym.

Pasta jajeczno-chrzanowa
Składniki:
słoiczek chrzanu
jajka
majonez
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo a następnie ścieramy na tarce na małych oczkach, dodajemy chrzan i majonez. Wszystko razem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.03.2013 21:28
rewelacyjnie pokazane i bardzo smaczne
Rafał10 08.05.2012 10:48
wyglądają bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak