Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rol-Boczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód lipowy
olej
boczek 2kg surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Rol-Boczek

Mięso umyć i osuszyć. Najlepiej jeśli jest to duży prostokątny (nie za gruby kawałek). Ewentualnie przekroić wzdłuż jak książkę. Przyprawę wymieszać w 1,5łyżki miodu i łyżką oleju. Dokładnie natrzeć mięso i schować do lodówki na 2godziny. Zamarynowane mięso zwinąć w roladę i włożyć do siatki pieczeniowej. Gotowe przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do200stopni piekarnika.Po10min zmniejszyć temp.do180 i piec ok.2h. W trakcie pieczenia obracać mięso i polewać wytworzonym tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 22.05.2012 16:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak