Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z aromatyczną skorupką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
oliwa 3 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek
oregano
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z aromatyczną skorupką

Łopatkę myjemy, osuszamy, przekładamy do delikatnie wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Koncentrat mieszamy z oliwą, przyprawami i smarujemy z wierzchu mięso. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy łopatkę. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 07.05.2012 20:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak