Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z tuńczykiem i serami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
ser żółty 50 g
przyprawa do potraw Kucharek
tłuszcz do formy
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser biały 250 (twarogowy)
ser topiony 100 (gouda)

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z tuńczykiem i serami

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ser topiony i biały kroimy w kostkę, żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanej kaszy dodajemy tuńczyk, ser biały i topiony, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, posypujemy serem żółtym. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 17.01.2016 20:24
Interesujący pomysł
1j1o1l1a1 07.05.2012 20:35
nie próbowałam takiego zestawienia
EWI 07.05.2012 20:15
mniam
Mati13 07.05.2012 19:33
smaczna wersja podania kaszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak