Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 2 szt
marchew 2 szt
pieczarki 30 dkg
mięso mielone 30 dkg
kiełbasa podwawelska 30 dkg
orzechy włoskie 3 łyżki
przecier pomidorowy 1 mały słoik
sól do smaku
cebula biała 3 szt
olej do smażenia
pietruszka zielona pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Letni bigos

Marchew,paprykę, kabaczki,pieczarki kiełbasę, cebulę, pokroić w kostkę, każde z pokrojonych składników przesmażyć na odrobinie oleju przez 2 minuty, po czym przekładać do większego naczynia. Mięso mielone przesmażyć razem z przecierem pomidorowym i również przełożyć do naczynia.Wszystko razem zamieszać przyprawić do smaku i prużyć przez 10 minut, następnie pod koniec dodać garść natki pietruszki i pokrojone orzechy włoskie.

warzywa nie mogą być rozgotowane.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 08.09.2012 07:00
ciekawy przepis
Renataj 10.06.2012 19:14
Bigosik z orzechami ? Warto spróbować czegoś nowego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak