Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo – pietruszkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korzeń pietruszki 200 g
rosół 1 1/2 l
serek topiony gouda 200 g
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo – pietruszkowa

Pietruszkę obieramy, myjemy, kroimy w plasterki i wrzucamy do gorącego rosołu, gotujemy do miękkości pod przykryciem. Gdy będzie miękka do zupy dodajemy serek i wszystko miksujemy blenderem, przyprawiamy i wszystko razem jeszcze chwilę gotujemy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, makronem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 09.05.2012 00:06
ciekawa
Rafał10 08.05.2012 10:52
bardzo ciekawe danie, koniecznie muszę spróbować :)
treonina 07.05.2012 17:36
lubię zupy z serkiem topionym :-) zapowiada się obiecująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak