Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdzowe na pierożki do smażenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
drożdże 5 dag
mleko 1 szklanka
margaryna 1/4 kostki
żółtko jajek 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdzowe na pierożki do smażenia

Składniki na ciasto- mąka, , mleko,, drożdze, margarynę, mąka pszenna, żółtka zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięta na 1 godzinę. przykrywamy sciereczką.

Z takich proporcji wychodzi około 35 pierożków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.05.2012 12:17
super przekąski - zwłaszcza na przyjęcia "bufetowe" :)
dianix 07.05.2012 20:58
Dokładnie tak po prostu w kawałku. Ja jej nie dzieliłam na cześci, ani nie rozpuszczałam.
SmacznaPyza 07.05.2012 19:16
margarynę tak po prostu w kawałku?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak