Sposób przygotowania

Maliny przebieramy aby były bez zanieczystości. Wrzucamy je do dużego garnka zasypujemy cukrem i podlewamy wodą gotujemy na małym ogniu, aż przestanie wytwarzac się piana, którą cały czas zbieramy, całą miksturę często mieszamy. Kiedy nasz syrop zgęstnieje, przecedzamy przez pieluchę tak aby nie było ziarenek z malin. Przelewamy jeszcze do garnka i wsypujemy żelfix, gotujemy jeszcze ok. 2 min. Przelewamy do słoików, zakręcamy i pastryzujemy jeszcze ok. 20 min.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    same pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam uwielbiam taką;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    mmm mniam malina

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !