Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze słodką polewą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
jaja 2
woda 1 szklanka
ser biały 40 dag
cukier do smaku
maliny świeże 20 dag
olej 2 łyżki
jogurt 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze słodką polewą

Mąkę, jaja i ciepłą wodę łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Ser biały miksujemy na gładką masę razem z cukrem. Rozwałkowujemy ciasto, wycinamy kółka i w środek nakłądamy farsz, dokładnie sklejamy brzegi. Do garnka wlewamy wodę i olej. Gdy woda będzie się gotowała wrzucamy pierogi, kilka razy je mieszamy, a gdy już wszystkie wypłynął na powierzchnię gotujemy jeszcze 2 minutki i wyjmujemy. Polewa: maliny płuczemy, lekko osuszamy wrzucamy do miski, dodajemy 2 łyżki cukru i rozdrabniamy blenderem, następnie wlewamy jogurt naturalny i mieszamy. Pierogi ruskie wykładamy na talerz polewając słodką masą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 13.03.2013 09:27
mniam mniam;)
malaczarna23 02.09.2012 12:18
pyszne
gosia1988 17.06.2012 22:14
super
gosia1988 17.06.2012 22:13
super
leonkot 30.05.2012 14:53
kochan pierogi
mewilla 25.05.2012 09:26
mniam
paula99926 23.05.2012 11:29
uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem! :)
Andysz 09.05.2012 09:17
na pewno są pyszne...;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak