Sposób przygotowania

Udka z kurczaka gotujemy, następnie oddzielamy od kości i smażymy na oleju dodając przyprawę do gyrosa, dość sporo by był wyrazisty smak. Sos: na patelnię dodajemy wodę, ocet, 2łyżeczki oleju, cukier, mąkę i roztrzepane żółtko, wszystko dość energetycznie mieszamy, do zagotowania się, na koniec dodajemy szczyptę soli, pieprz i zioła prowansalskie. Kebab wykładamy na talerz, część sosu polewamy po mięsie a cześć obok do namaczania. Można również podawać z ryżem lub ziemniakami. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    uwielbiam potrawy z przyprawa gyros
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    uwielbiam ją!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !