Sposób przygotowania

Składniki są na około 1 litr lodów:
Jajka ubijamy na parze stopniowo dodając cukier. Mleko gotujemy, gorące wlewamy do jajek i jeszcze chwilę ubijamy, studzimy. Biszkopty drobno rozcieramy w blenderze. Do przestudzonego mleka dodajemy śmietankę, ubijamy około 3 minuty, następnie dodajemy biszkopty i czekoladę pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę ubijamy. Gotowe wlewamy do maszynki do lodów i włączamy ją na 30 minut. Następnie wstawiamy do zamrażalnika na około 4 godziny.

jeśli nie mamy maszynki do lodów to po przygotowaniu wkładamy lody do zamrażalnika i mieszamy co 15-30 minut

Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    bardzo fajny pomysł, muszę spróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    A bez maszynki nie można?
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wyglądają pysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    cris04 - oczywiście bez maszynki też można, już edytowałam przepis z informacją o takiej możliwości ;) przypuszczam, że bez maszynki czas mrożenia będzie odrobinę dłuższy, ale dla tak pysznych lodów warto poczekać:)))
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    z biszkoptami nie robiłam, ale kuszą niesamowicie!!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetnie się zapowiadają! :) może kiedyś spróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !