Sposób przygotowania

Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki (odcinając łodygi), wrzucić do wrzątku i chwilę obgotować. Odcedzić, ułożyć w słoikach i zalać zalewą (2 szklanki gorącej wody wymieszać z sola, cukrem, pieprzem i odrobina kwasku cytrynowego). Pasteryzować około 1 godziny na wolnym ogniu. Czynność tę powtórzyć następnego dnia z tym ze czas skrócić do 30 minut. tak przygotowany kalafior jest doskonałym dodatkiem do obiadu, ale smakuje równie dobrze jako składnik sałatek.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Ciekawe jak smakują...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich jeszcze nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie jadłem,ale ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    nie jadłam ale fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !