Sposób przygotowania

Składniki są na około 1,5 litra lodów.

Żółtka ubijamy na parze stopniowo dodając cukier. Mleko gotujemy, gorące wlewamy do żółtek i jeszcze chwilę ubijamy, studzimy. Jabłka obieramy i rozcieramy blenderem na piure, wyciskamy do nich sok z cytryny, mieszamy. Do przestudzonego mleka dodajemy śmietankę, ubijamy, następnie dodajemy jabłka i żurawinę i jeszcze chwilę ubijamy. Gotowe wlewamy do maszynki do lodów i włączamy ją na 30 minut. Następnie wstawiamy do zamrażalnika na około 6 godzin.

jeśli nie mamy maszynki do lodów to po przygotowaniu wkładamy lody do zamrażalnika i mieszamy co 15-30 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wyobraziłam sobie ich smak. Muszą być pyszne!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    koniecznie muszę spróbować
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    muszą mieć wspaniały smak!
  • 1
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    cudownie wyglądają ... !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !