Sposób przygotowania

Z mąki, masła, pudru, żółtek,śmietany proszku do pieczenia wyrobić ciasto kruche. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godz.
Następnie,ciasto rozwałkować. na grubość ok 1,5- 2 cm i włożyć do formy. Posmarować cienką warstwą dżemu.Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C do zarumienienia, ok. 20 min. i pozostawić do ostygnięcia.
Na przestudzone ciasto wyłożyć kajamak, a następnie rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę.Do ozdobienia użyłam ozdoby cukiernicze, orzechy laskowe i folię karotenową, którą nałożyłam na czekoladę gdy już zaczynała delikatnie stygnąć i wracać do poprzedniej zestalonej formy. Folię należy ściągnąć gdy czekolada będzie znowu ,,twarda".

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    piękny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    dziękuję:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    ale zleciało, i już kolejne święta.A aura za oknem wcale tego nie sygnalizuje:(
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    bardzo fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !