Sposób przygotowania

Ziemniaki trzemy na tarce o najmniejszych oczkach po czym odsączamy z wody. Parówki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wbijamy jajko,dodajemy mąkę i przyprawy. Mieszamy. Gęstą masę nakładamy łyżką na gorący tłuszcz. Smażymy z obu stron do zrumienienia. Podajemy z czym lubimy np.z ketchupem,majonezem śmietaną bądź sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ika1

    dobre;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    suuuuper pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszne chrupiące placki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kubalo

    pomysłowe, nieco inne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !