Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty w kawałku 60 dag
masło 1/2 kostki
serek topiony kremowy 2 sztuki
szynka 40 dag
szczypiorek
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa

Zagotowujemy taką ilość wody aby po włożeniu ser był cały przykryty. Garnek zdejmujemy z ognia. Wkładamy ser i zostawiamy w wodzie na 40 min.
Masło ucieramy z serkiem topionym. Wędlinę i jajka kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystko dodajemy do masy maślano-serowej i mieszamy.
Zółty ser wyjmujemy z garnka, odcedzamy i rozwałkowujemy tak by nie powstały dziury. Rozsmarowujemy farsz i zawijamy.
Roladę zawijamy w folię i wkładamy na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak