Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z rzeżuchą, dymką i rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 2 główki
dymki ze szczypiorkiem 5 szt.
rzeżucha 1 opakowanie
rzodkiewka 1 pęczek
kwaśna śmietana 200 ml
miód 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z rzeżuchą, dymką i rzodkiewką

Sałatę podziel na liście, umyj, porwij na mniejsze kawałki. Cebulkę oczyść, drobno posiekaj. Rzeżuchę potnij na mniejsze kawałki, opłucz, odsącz. Rzodkiewkę umyj, pokrój na plasterki.
Do miski wrzuć sałatę. Przygotowane warzywa lekko wymieszaj, wyłóż na sałatę, odstaw na chwilę do lodówki.
Kwaśną śmietanę wymieszaj z miodem, dodaj sól, pieprz.
Schłodzoną sałatkę zalej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 29.07.2012 23:33
fajny smak
dianix 27.05.2012 20:45
fajna sałatka
Anna69 08.05.2012 21:05
Rzezucha to wspomnienie z dzieciństwa, pamiętam jak w przedszkolu sialiśmy ją na wacie i potem dodawaliśmy do kanapek :) do tej pory bardzo ją lubię
Sylwia29 07.05.2012 14:38
Smaczna!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak