Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
margaryna 1 kostka
cukier kryształ 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
MAK MIELONY 900 dram
masło do formy
cukier puder 1/2 szklanki
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Jajka wbić do miski i zmiksować z cukrem, następnie wlać roztopioną margarynę i ponownie zmiksować, do przygotowanej masy dodać resztę składników oprócz maku i wszystko delikatnie wymieszać. W osobnej misce wyłożyć mak i wymieszać.
Na koniec formę wysmarować masłem oraz obsypać bułką tartą. Do formy wlać część masy, następnie mak i wlać resztę ciasta. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Między czasie zrobić polewę mleko wymieszać z cukrem pudrem i przygotowaną polewą polać ostudzone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 01.09.2012 08:14
super
Reda 01.09.2012 08:14
super
Reda 01.09.2012 08:14
super
Reda 01.09.2012 08:14
super
Ewa52 30.06.2012 08:26
super wyszło
halina17 07.05.2012 12:49
smaczne ciasto
Patrycja35 07.05.2012 12:23
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak