Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet pangi 1 kg
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 200 gram
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
pieprz cukier do smaku
ziele angielskie 6 ziaren
jajko 1 szt
sól do smaku
olej do smażenia
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę opłukać, oczyścić jeżeli jest taka potrzeba, następnie pokroić na mniejsze kawałki posypać lekko solą, każdy kawałek wymoczyć w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kawałki ryb z obu stron na rumiano. Następnie obraną cebulę posiekać zeszklić dodać ziele angielskie, zalać wodą, dodać przecier pomidorowy doprawić przyprawami jak i cukrem do smaku i zagotować. Gotową rybę ułożyć w półmiskach i zalać przygotowanym sosem. Rybę odstawiam do lodówki do następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 30.08.2012 08:02
lubie taka
Kaja35 30.08.2012 08:02
lubie taka
Reda 23.06.2012 07:44
super
Reda 23.06.2012 07:44
super
Patrycja35 07.05.2012 12:22
ja również dodaje marchewkę i inne warzywa
1j1o1l1a1 07.05.2012 12:14
ja dodaję warzywa, głównie marchewkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak