Sposób przygotowania

Mięso i marynata

antrykot wołowy
olej
ocet jabłkowy- 1 łyżka
sól, pieprz

Kasza kuskus

kuskus
pomidor
ziarna kolendry
kminek
sól

Pieczarki

pieczarki
miód 2 łyżki stołowe
curry 1 płaska łyżeczka
masło (1/5 kostki)


Robimy marynatę do mięsa. Na głęboki talerz lub do miski wlewamy olej, ocet jabłkowy i dodajemy sól, pieprz. Mięso myjemy i "obtaczamy" w marynacie. Pozostawiamy na godzinę.
W tym czasie gotujemy wodę.
Będzie nam potrzebna do sparzenia pomidora i zalania kaszy.

Kaszę solimy, wsypujemy zmiażdżoną kolendrę i kminek. Dodajemy soli. Następnie mieszamy dokładnie. Zalewamy wrzątkiem (około 1,5 - 2 cm nad powierzchnię). Mieszamy.

Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do kuskusa. Mieszamy.

Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pieczarki, posypujemy curry. Podsmażamy około 3 minut, dodajemy miód i dusimy około 10 minut na wolnym ogniu.

Na koniec smażymy mięso. (w zależności jak kto lubi. Na krwisto około 3-5 minut, średnio wysmażone ~10 minut)

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe musze sprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !