Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka duszone z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 6 sztuk
marchew 1 sztuka
pieczarki 10 sztuk
cebula 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
przyprawa do potraw Kucharek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka duszone z pieczarkami

Skrzydełka umyć, zalać wodą i gotować ok. 10 minut. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i lekko podsmażyć, dodać pieczarki, marchew i dalej smażyć. Przełożyć obgotowane skrzydełka, oprószyć solą, podlać wodą i dusić do miękkości skrzydełek. Doprawić solą pieprzem i przyprawą kuchenną, na koniec dodać umytą i drobno pokrojoną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 07.05.2012 11:08
ekstra danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak