Sposób przygotowania

Najpierw wkładamy jajka do garnka, zalewamy wodą, tak aby jajka były przykryte wodą. Wstawiamy na mały palnik, maksymalnie odkrecony, garnek przykrywamy przykrywką. Czekamy aż sie zacznie gotować. W momencie gdy zobaczymy pierwszy purchelek gotującej się wody, mówi o takim większym, co oznacza gotowanie. Patrzymy na zegarek i odmierzamy 2 minuty. W momencie wybicia 2 minuty, szybko wylewamy do zlewu goracą wodę i zalewamy zimną wodą jajka. Smarujemy bułkę masłem i gotowe do jedzenia. Czas gotowania jajek można elastycznie zmieniać, Ja wole jajka bardzo na miękko, tak że ledwo co białko się ścieło. Można wydłużać czas do 2,5 min czy 3 min. W zależności jakie kto lubi. Życzę smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Właśnie takiego opisu było mi potrzeb :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wyrafinowane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Robierto

    muszę takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !