Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź z zalewy octowej 4 płaty
cebula 1 sztuka
jabłko 1/2 sztuki
ogórki konserwowe 4 sztuki
majonez
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z ogórkiem

Płaty śledziowe osączyć z zalewy. Cebulę i jabłka obrać, drobniutko posiekać. Cebulę oprószyć solą i pieprzem odstawić na ok. 15 minut. Cebulę połączyć z jabłkami, dodać niewielką ilość majonezu, wymieszać. Smarować płaty śledziowe. Kłaść po jednym ogórku i zwijać śledzie w roladkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 07.05.2012 11:17
smaczne i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak