Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki w pieczarkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 10 sztuk
pieczarki 12 sztuk
cebula 2 sztuki
marchew 1-2 sztuki
mąka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki w pieczarkach

Żołądki umyć, obsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić ok. 20 minut. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w ćwiartki. Marchew obrać umyć, pokroić i dodać do żołądków. Posolić. Na drugiej patelni zeszklić cebulę, dodać pieczarki i razem podsmażyć. Dodać do żołądków, podlać wodą i dusić do miękkości żołądków. Obsypać mąką i energicznie wymieszać by powstał sos. Jeśli trzeba podlać wodą. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 07.05.2012 12:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak