Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z ognistymi papryszkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 30 dag
papryka czerwona 2
cebula biała 2
masło 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
oregano do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z ognistymi papryszkami

Mięso wieprzowe kroimy w większe kawałki. Na patelnię wlewamy wodę i dodajemy kostkę bulionową, dusimy aż do czasu gdy będzie miękkie. Paprykę kroimy w paski wcześniej wykrawamy środek. Dodajemy do mięsa i chwilę dusimy aż woda wyparuje. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na drugiej patelni dodajemy masło i cebulę należy podsmażyć na złoty kolor. Dodajemy cebulę do mięsa i papryki. Wszystko mieszamy i doprawiamy: solą, pieprzem, papryką ostrą i oregano. Świetnie smakuje z ziemniakami! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 28.09.2012 17:21
mąż uwielbia na ostro;) wiec przepis podkradnę;)
halina17 25.08.2012 12:48
Smaczne mięso z papryką , dobre na obiad.
mariusz14 17.07.2012 11:47
pyszne
malaczarna23 20.06.2012 08:07
pyszna
Anulka75
Anulka75 30.05.2012 21:30
super
Anulka75
Anulka75 30.05.2012 21:30
super
leonkot 30.05.2012 14:50
pychota
Amellia 17.05.2012 09:14
super
EWI 17.05.2012 09:09
mniam
Paweł10 07.05.2012 09:58
smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak