Sposób przygotowania

Do garna wkładamy kiełbasę zalewamy 3 litrami wody i gotujemy wywar dodając : liść laurowy, ziele angielskie, cebulę, kucharka i pieprz ziołowy. Gotujemy wywar około 10 minut. Dodajemy kostkę rosołową i opłukany szczaw. Gotujemy kolejne 10 minut. Następnie oddzielamy żółtka od białek , białka wrzucamy na gotującą się zupę a żółtka mieszamy ze śmietaną i przyprawiamy naszą szczawiankę. - nie gotujemy. Do gotowej zupy gotujemy jajka na twardo i podajemy do zupy.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dużo śmietany:) szczawiowa u mnie tylko z jajkiem :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ostatnio nawet polubiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniała zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    hahanka

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    bardzo smaczna i zdrowa zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszna kojarzy mi się z gorącym latem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !