Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
włoszczyzna
ogórki kiszone
czosnek
Kucharek przyprawa do potraw
masło do smażenia
koperek
pieprz cały
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa ogórkowa

Kroki postępowania

1
Mięso lub porcje na wywar myjemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy do momentu kiedy już nie będzie szumy. Warzywa(ziemniaki, marchew,seler, pietruszkę, por) obieramy, myjemy kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru z mięsa.
Krok 1 - Pikantna zupa ogórkowa foto
2
Ogórki kiszone zcieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Pikantna zupa ogórkowa foto
3
ogórki podsmażamy chwilę na maśle, nastepnie dodajemy do wywaru z warzyw i mięsa.
Krok 3 - Pikantna zupa ogórkowa foto
4
Dodajemy ztarty czosnek i przyprawy do smaku oraz dużo ostrej paptyki. W zależności od smaku ogórków dodaję śmietanę lub koperek.
Smacznego!!!
Krok 4 - Pikantna zupa ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 14.05.2013 19:29
Nie widać koloru tej papryki na zdjęciu.
Fiffi 05.06.2012 22:45
smaczna, polecam
Katarzyna59 31.05.2012 20:06
rewelacja
zdzichu 18.05.2012 21:26
extra
caralajna 17.05.2012 08:15
mniam
pioge7 07.05.2012 08:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak