Sposób przygotowania

Ciasto: jaja, cukier ,śmietanę, mąkę ziemniaczaną ubić mikserem. Posiekać masło z mąką wymieszaną z amoniakiem i połączyć ze zmiksowaną masą. Upiec oddzielnie w dużej blaszce 4 placki w temperaturze ok. 180 stopni.
Krem: jaja zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Zagotować mleko z cukrem i masłem. Dodać jaja, pogotować, gorącą masą przełożyć placki i posmarować wierzch. Schłodzić. W 1 l gorącej wody rozpuścić galaretki. Ciasto zalać tężejącą galaretką. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Hej :) Pysznie wygląda, szkoda, że ja na diecie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !