Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aniołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
śmietana 18 proc 0,5 szklanka
cukier 0,5 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 0,5 kg
margaryna 125 g
amoniak 1 łyżka
mleko 3 szklanka
cukier 1 szklanka
margaryna 250 g
jajko 3 sztuka
mąka ziemniaczana 3 łyżka
śmietana 18 proc 1 szklanka
cukier waniliowy 32 g

Przepis i sposób przygotowania na: Aniołek

Ciasto: margarynę roztopić, wszystkie składniki razem zagnieść. Podzielić na 3,5 części, każdy placek upiec osobno w dużej blaszce w temperaturze ok. 180 stopni.
Masa: mleko, cukier, margarynę zagotować, jajka, mąkę ziemniaczaną, śmietanę, cukry waniliowe- rozbić mikserem i wlać do gotującej się masy, zagotować aż zgęstnieje. Gorącą masą przekładać placki, pół placka skruszyć na wierzch. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 07.05.2012 12:52
super wygląda
Agnieszka91 07.05.2012 12:19
ciekawe
kriso 07.05.2012 10:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak