Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 1 kg
miód 2 łyżki
cukier 2 szklanki
ocet 150 ml
Goździki całe Prymat
pieprz
ziele angielskie
woda 0,3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Morele w occie

Morele opłukać, osączyć na sicie i wyjąć pestki. Z cukru, korzeni i szklanki wody zagotować syrop.Na wrzący syrop wrzucić morele i krótko ugotować na niezbyt ostrym ogniu, odstawić do ostudzenia.Po 2 godzinach usmażyć morele na małym ogniu, od czasu do czasu potrząsając rondlem, aż staną się szkliste, wtedy dodać do nich miód i ocet, krótko zagotować.Gorące wyłożyć do słoików, zakręcić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 27.12.2012 20:46
fajne
iknkirke 29.09.2011 09:46
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak