Sposób przygotowania

W jednej misce mieszam suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, sól, a w drugiej mokre - mleko, jajko i 1 łyżeczkę stopionego masła. Wlewam mokre do suchych i mieszam niezbyt dokładnie, tylko do momentu połączenia składników - mogą być grudki. Na środek patelni lekko posmarowanej masłem wlewam około ¼ szklanki masy i smażę do uzyskania złoto-brązowego koloru. Łopatką przerzucam na drugą stronę. Zjadamy z różniastymi dodatkami: dżemem, cukrem pudrem, syropem klonowym. Pycha!

Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    klasycznie pysznie u ciebie;)
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Ja dodaję jeszcze trochę cukru :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno pyszne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    proste danie a jakie pyszne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !