Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziane ziemniaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
mięso mielone 500 g
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 g
przyprawa do potraw do dmaku
sól do smaku
żółty ser 5 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: nadziane ziemniaki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy a później myjemy. Przy pomocy łyżki tzw. kulkownicy albo za pomocą noża czy zwykłej łyżki wydrążamy ziemniaki tak aby powstały takie "łódki".
Krok 1 - nadziane ziemniaki foto
2
Pozostałe składniki łączymy powstaje nam mięso podobne jak na kotlety mielone. Mięsem napełniamy nasze ziemniaczane "łódki". Na każdego ziemniaka kładziemy kawałek żółtego sera.
Krok 2 - nadziane ziemniaki foto
3
Ziemniaki układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Krok 3 - nadziane ziemniaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 26.04.2014 14:20
ciekawe danie na podanie ziemniaków
Ada-Gaba 06.02.2013 13:19
fajne
Amellia 08.05.2012 12:25
pyszności
Andysz 07.05.2012 09:08
Bardzo mi się podoba;)
motylwe 07.05.2012 08:12
świetne
Misiabe 07.05.2012 01:28
fajny pomysł!
Betka 06.05.2012 21:08
pycha!;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak