Sposób przygotowania

* 3 ugotowane w rosole udka kurze
* 3-4 łyżki bułki tartej
* 10 dag sera żółtego np.gouda
* 2 jajka
* 2 łyżki przyprawy do kurczaka
* sól do smaku
* olej do smażenia

Ugotowane wcześniej i ostudzone udka dokładnie osuszyć.Posypać z obu stron przyprawą do kurczaka,lekko wetrzeć przyprawę. Ser żółty zetrzeć na drobnej,ale nie najdrobniejszej tarce -do sera.Wymieszać go z bułką tartą.Jajka wybić na miseczkę,lekko posolić i rozkłócić dokładnie trzepaczką. Na patelni rozgrzać olej.Udka panierować w jajku,bułce z serem i jeszcze raz w jajku i mieszance bułki i sera.Smażyć na patelni z obu stron na chrupiąco i rumiano. Podałam udka z ziemniakami z wody, buraczkami konserwowymi i mizerią z ogórków.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !