Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MISZ-MASZ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 300 g
makaron nitki 1/2 op
ziemniaki 4 szt
Kostka Kucharek 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
włoszczyzna 1 pęczek
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MISZ-MASZ

Zeberka wraz z liściem i zielem zalewamy wodą i gotujemy. Następnie wszystkie warzywa z włoszczyzny obieramy i myjemy i kroimy w małe kawałki jak i również ziemniaki. Dodajemy do żebereki gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy kostkę i przyprawiamy do smaku. W osobnym garnku gotujemy osoloną wodę i gotujemy w niej makaron jak się ugotuje odcedzamy i przelewamy zimną wodą i dodajemy do wywaru zupy. Wlewamy do bulionówki i posypujemy natką i koperkiem.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 07.05.2012 12:01
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak