Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka wyporcjować ( usuwając chrząstki, skórki, wystające kawałki ) i przeciąć tak by utworzyła się ,, kieszeń „ .Zmieszać olej, sos sojowy, konfiturę z żurawiny , musztardę , pieprz .Natrzeć mięso ( również w środku ) .W ,, kieszeń „ włożyć połówkę brzoskwini .Spiąć wykałaczkami tak by owoc nie wypadł. Ułożyć w szklanym naczyniu , zalać syropem z brzoskwini .Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny . Wyjąć z marynaty. Ułożyć w parowarze i gotować 45 minut.
Podawać z zieloną sałatą z owocowym dresingiem ( można dodatkowo podać ryż lub pieczone ziemniaki )

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne i lekkie danie !
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    uwielbiam takie połączenia, mniam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ładne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Radość dla oczu i podniebienia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !