Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka nadziewane brzoskwiniami gotowane na parze :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

3 duże połówki piersi z kurczaka,3 połówki brzoskwini w syropie ( z puszki )
1 łyżka sosu sojowego,¼ łyżeczki pieprzu mielonego
2 czubate łyżeczki konfitury z żurawiny do mięs
syrop z brzoskwiń ( cały z dużej puszki tak by zakrył mięso )
olej słonecznikowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka nadziewane brzoskwiniami gotowane na parze :

Piersi z kurczaka wyporcjować ( usuwając chrząstki, skórki, wystające kawałki ) i przeciąć tak by utworzyła się ,, kieszeń „ .Zmieszać olej, sos sojowy, konfiturę z żurawiny , musztardę , pieprz .Natrzeć mięso ( również w środku ) .W ,, kieszeń „ włożyć połówkę brzoskwini .Spiąć wykałaczkami tak by owoc nie wypadł. Ułożyć w szklanym naczyniu , zalać syropem z brzoskwini .Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny . Wyjąć z marynaty. Ułożyć w parowarze i gotować 45 minut.
Podawać z zieloną sałatą z owocowym dresingiem ( można dodatkowo podać ryż lub pieczone ziemniaki )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 17.02.2012 19:16
Radość dla oczu i podniebienia.
jogobella23 09.02.2012 13:00
super
Agnieszka/picola 14.10.2011 23:03
ładne
justyna54 18.05.2011 20:52
uwielbiam takie połączenia, mniam:)
pioge7 19.01.2011 14:54
świetne
Grażyna13 18.09.2010 20:10
Pyszne i lekkie danie !
bogumiła3 15.09.2010 19:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak