Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej, pora i koperku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
jabłko kwaśne 1 sztuka
jogurt grecki 3 łyżki
majonez 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
koperek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej, pora i koperku

Kapustę posiekać, marchew i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora przekroić wzdłuż na pól i pokroić w półplasterki. Majonez połączyć z jogurtem greckim, dodać czosnek wyciśnięty, sół, pieprz i cukier do smaku. Wymieszać z warzywami i dodać posiekany koperek. Na wierzch możemy ułożyć rzeżuchę. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.07.2013 21:15
pyszna :):)
JOANNA16 13.04.2013 09:04
smacznie wygląda
Iwona32 21.03.2013 08:43
smaczne i wypróbowane:)
Iwona32 21.03.2013 08:42
nie próbowałam ale myśle ze dobre:)
gosia1988 23.06.2012 13:08
pyszna
mufinka79 12.05.2012 21:37
Polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak