Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHABOWY Z SYROPEM MIODOWO-MALINOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
jajko 1 szt
miód prawdziwy wielokwiatowy 2 łyżki
marmolada malinowa 2 łyżki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: SCHABOWY Z SYROPEM MIODOWO-MALINOWYM

Kroki postępowania

1
Miód i marmoladę wlewamy do dzbanuszka i razem wszystko dobrze mieszamy.
Krok 1 - SCHABOWY Z SYROPEM MIODOWO-MALINOWYM foto
2
Schab rozbic. Jajko, przyprawy i trochę syropu mieszamy, kładziemy schab i można odstawic na pół godz. Mąkę i bułkę tartą wymieszac obtaczac kotlety.
Krok 2 - SCHABOWY Z SYROPEM MIODOWO-MALINOWYM foto
3
Schab usmażyc na kolor rumiany wyłożyc na talerz i polac syropem, udekorowac natką.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - SCHABOWY Z SYROPEM MIODOWO-MALINOWYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak