Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia zapiekana z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg.
ryż długoziarnisty 3/4 szkl.
cukier 1/3 szkl.
masło 6 łyżek
jajko 3 szt.
rodzynki 1/2 szkl.
sól
cynamon Prymat 1 łyżeczka
melisa
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: dynia zapiekana z ryżem

ryż ugotować w osolonym wrzątku odstawić do wystygnięcia dynię obrać usunąć pestki pokroić w kostkę rozgrzać 3 łyżki masła i podsmażyć pokrojoną dynię ok.10min.doprawić solą wystudzić,żółtka utrzeć z cukrem i 2 łyżkami masła na puch dodać ugotowany ryż,dynię,rodzynki i cynamon,białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą ryżowo-dyniową,wyłożyć masę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką zapiec w piekarnik w temp.180st.ok.30min.udekorować listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.09.2012 08:19
pycha
MAR3STA 18.05.2012 22:05
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak