Sposób przygotowania

Umyte liście szpinaku drobno pokroić, dodać startą na grubej tarce marchewkę i cukinię. Warzywa podsmażyć krótko na łyżce oliwy, doprawić do smaku i przestudzić.
Mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia i przyprawami, dodać starty na grubej tarce żółty ser . Maślankę połączyć z jajkami i miękkim masłem i ostudzonymi warzywami. Dodać do suchych składników. Wymieszać . Foremkę na mufinki wysmarować masłem i wypełnić przygotowanym ciastem na 3/4 wysokości. Wierzch posypać starym parmezanem.
Piec w temperaturze 180 st.ok.25 minut.Po upieczeniu przestudzić na kratce kuchennej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Wygląda przecudnie ! A składniki są wprost idealne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !