Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulą, pieczarkami i jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z kurczaka 60 dg
pieczarki 0,5 kg
jabłko 1 sztuka
sól
pieprz
cebula 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulą, pieczarkami i jabłkiem

Obieram pieczarki i kroję w ćwiartki. Cebulę obieram i kroję w krążki. Roztapiam masło na patelni. Na rozgrzaną patelnie wrzucam cebulę z pieczarkami i smażę do zarumienienia. W międzyczasie płuczę i czyszczę z żyłek wątróbkę. Dorzucam obok cebuli i pieczarek wątróbkę i chwilę podsmażam. Następnie obracam wątróbkę na drugą stronę. Solę i pieprzę do smaku. Obieram i kroję w kostkę jabłko i dorzucam do reszty. Wszystko razem mieszam i duszę 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta14
Edyta14 26.06.2012 11:41
nigdy nie dodawałam jabłka teraz spróbuję pozdrawiam
janek64 06.06.2012 11:01
Ciekawy przepis :)
kupiska 10.05.2012 18:57
apetycznie wygląda z pieczarkami
Robierto 07.05.2012 21:21
Mniam mniam
Pani Alicja 07.05.2012 11:26
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak